Skip to content

Vrijwilligers Hertenkamp Bloemendaal

Vrijwilliger worden voor één of meerdere ochtenden?

Vrijwilligers Hertenkamp

GOED VOOR DIER EN DORP

De Hertenkamp in Bloemendaal is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor één of meerdere ochtenden per week!

Als vrijwilliger werk je samen met een gezellige groep mensen om de Hertenkamp ‘draaiende’ te houden. Maar wat komt daar al zo bij kijken?

Elke ochtend, zeven dagen in de week, worden de dieren verzorgd, ze worden gevoerd en de hokken en stallen worden schoongemaakt. Daarnaast wordt het terrein aangeharkt en mest verwijderd.

Om deze dieren hun rust te laten behouden, komen alleen de beheerder en de vrijwilligers op het terrein. Met name de herten zijn schuw tenzij je een bekende bent, dan willen ze nog wel eens uit je hand eten.

De andere bewoners van de hertenkamp zijn geiten, ouessantschaapjes, een (mini)koe, verschillende rassen pluimvee en watervogels (eenden, zwanen en ganzen). Bij de hindes(=vrouwtjesherten) loopt een jonge bok.

Vrijwilligers werken in een klein team. Nadat je bent ingewerkt en ingeroosterd (je kunt zelf aangeven welke dag(en) je wil komen helpen) wordt er een zelfstandige instelling verwacht.

De beheerder is niet elke dag aanwezig, daarom is het belangrijk in teamverband te kunnen functioneren.

Vrijwilligerswerk bij de Hertenkamp is leuk en je krijgt er veel voor terug van de dieren. Bovendien wordt er een paar keer per jaar een gezellige avond georganiseerd. Aan het begin of einde van de zomer een nazomerbuffet en vlak voor de kerstdagen een stamppotten buffet.

Om de paar maanden is er een vrijwilligersoverleg. Iedereen wordt dan bijgepraat, suggesties kunnen worden aangedragen en vragen op tafel gelegd. Bovendien is het een goed moment om kennis te maken met de vrijwilligers van de andere dagen.

Lijkt het je wat om te komen helpen? Van schoolverlater tot fitte gepensioneerde, iedereen die een hart voor dieren heeft is van harte welkom om eens langs te komen voor een vrijblijvende kennismaking. Mail voor alle zekerheid wel even van te voren.

Naast de verzorging van de dieren kunnen wij ook iemand gebruiken die gouden handjes heeft en af en toe kleine klusjes kan doen. Het groot onderhoud wordt door de gemeente gedaan.

Bij de Hertenkamp komen ook regelmatig scholieren hun (maatschappelijke) stage lopen. Neem ruim van te voren contact op als je een plaats zoekt, want de beheerder kan per periode maar een beperkt aantal scholieren plaatsen.

Bel de beheerder Olga op 06 15123714 of mail naar info@hertenkampbloemendaal.nl