Hertenkamp Bloemendaal | Vrijwilligers
15286
page-template-default,page,page-id-15286,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-7.4,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

Vrijwilligers

 

 

Het Hertenkamp in Bloemendaal is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor één of meerdere ochtenden per week!

 

Als vrijwilliger werk je samen met een gezellige groep mensen om het hertenkamp ‘draaiende’ te houden. Maar wat komt daar al zo bij kijken?

Elke ochtend worden de dieren verzorgd,  ze worden gevoerd en de hokken en stallen worden schoongemaakt. Daarnaast wordt het terrein aangeharkt en mest verwijderd.

 

Om deze dieren hun rust te laten behouden, komen alleen de beheerder en de vrijwilligers op het terrein. Met name de herten zijn schuw tenzij je een bekende bent, dan willen ze nog wel eens uit je hand eten.

De andere bewoners van het hertenkamp zijn geiten, ouessantschaapjes,  een (mini)koe, verschillende rassen pluimvee en watervogels (eenden, zwanen en ganzen). Bij de hindes(=vrouwtjesherten) loopt een jonge bok.

 

Vrijwilligers werken in een klein team. nadat je bent ingewerkt en ingeroosterd (je kunt zelf aangeven welke dag(en) je wil komen helpen) wordt er een zelfstandige instelling verwacht, waarbij gemaakte regels en afspraken ten alle tijden van toepassing blijven.

De beheerder is niet elke dag aanwezig, daarom is het belangrijk in teamverband te kunnen functioneren.

 

Vrijwilligerswerk bij het Hertenkamp is leuk en je krijgt er veel voor terug van de dieren. Bovendien wordt er een paar keer per jaar een gezellige avond georganiseerd. Aan het einde van de zomer een nazomer buffet en vlak voor de kerstdagen een stamppotten buffet.

Om de paar maanden is er een vrijwilligersoverleg. Iedereen wordt dan bijgepraat, suggesties kunnen worden aangedragen en vragen op tafel gelegd. Bovendien is het een goed moment om kennis te maken met de vrijwilligers van de andere dagen.

 

Lijkt het je wat om te komen helpen? Van schoolverlater tot fitte gepensioneerde, iedereen die een hart voor dieren heeft is van harte welkom om eens langs te komen voor een vrijblijvende kennismaking. Bel voor alle zekerheid wel even van te voren.

 

Buiten de verzorging van de dieren kunnen wij ook iemand gebruiken die met emmer en sop in de weer wil gaan. Onze kantine en toilet moeten tenslotte ook onderhouden worden.

 

Bij het Hertenkamp komen ook regelmatig scholieren hun (maatschappelijke) stage lopen. Neem ruim van te voren contact op als je een plaats zoekt, want de beheerder kan per periode maar een beperkt aantal scholieren plaatsen.

 

Bel 023-5271231 of mail naar info@hertenkampbloemendaal.nl

 

 

 

 

 

In het kader van de Algemene Verordening Gegevensbescherming informeren wij u welke gegevens wij van u opgeslagen hebben en welke maatregelen wij getroffen hebben om uw gegevens te beschermen. Dat kunt u terug vinden in onze Privacy verklaring. Met het verzenden van het aanmeldingsformulier nemen wij aan dat u kennis heeft genomen van ons ‘Privacy Beleid’ en ons toestemming geeft uw gegevens te gebruiken en te verwerken.