De parelhoenders

Parelhoenders zijn oorspronkelijk afkomstig uit Afrika. In de 15de eeuw brachten de Portugezen ze vanuit de kustgebieden van Guinee naar West Europa vanwege het vlees en de eieren. In Nederland zien we voornamelijk de kleuren wild, lavendel en wit. De parelhoen is een warmbloedig dier dat goed tegen kou kan. Alleen bij strenge vorst en hevige regenval hebben ze een beschutte plek nodig. Ze kunnen in combinatie met andere dieren worden gehouden, mits ze elkaar niet teveel in de weg zitten. In dat geval laten de parelhoenders zien dat er een agressief wezen schuil gaat onder het, bij onze parelhoenders, witte verenkleed. Dit hebben we inmiddels ook al wel leren kennen, ze zijn niet altijd even lief voor hun mede gevogelte. We zijn begonnen met 6 parelhoeders, maar hebben er nu nog 4. De andere 2 hebben waarschijnlijk de rit aan genomen en zijn vertrokken, ze zijn helaas niet meer teruggekomen. Van het begin af aan hadden zij al veel belangstelling voor wat er buiten het hek gebeurde, gelukkig is daar verandering in gekomen en blijven ze binnen de hekken.

Recommended Posts