Hertenkamp Bloemendaal | Nieuwe bewoners in de Hertenkamp!
15998
post-template-default,single,single-post,postid-15998,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-7.4,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

Nieuwe bewoners in de Hertenkamp!

12 nov Nieuwe bewoners in de Hertenkamp!

Zaterdag 11 november heeft de Hertenkamp zich kunnen verrijken met 2 Hollandse landgeiten. In het begin van de zestiger jaren was de landgeit op enkele exemplaren na verdwenen. Maar gelukkig heeft in 1971 het Rijksinstituut voor Natuurbeheer het opgepakt om deze Hollandse landgeit niet uit ons landschap te laten verdwijnen. Momenteel zijn er weer genoeg, zodat de dreiging van uitsterven niet meer aan de orde is. De twee landgeiten die in de Hertenkamp een nieuw tehuis hebben gevonden zijn 2 dames. Eén ruim 5 jaar en de ander ruim 1 jaar. Nog even blijven ze binnen, maar dinsdag a.s. mogen ze het terrein gaan verkennen en met hun mede bewoners kennis maken.