ADOPTEER EEN DIER

ADOPTEER EEN DIER

Met het adopteren van een dier draagt u op een persoonlijke manier bij aan ons hertenkamp. U kunt een dier adopteren door jaarlijks een bedrag te betalen. Dit bedrag is afhankelijk van welk dier u kiest. Omdat de verzorging van het ene dier duurder is dan het andere dier, kunt u kiezen uit verschillende prijsklassen per dier. Voor elke portemonnee is er een prijsklasse. Het genoemde bedrag geldt voor één dier.

Als dank ontvangt u een adoptiepakket, bestaande uit:

*Vijf mooie ansichtkaarten met een foto van uw adoptiedier
*De hertenkamp-sleutelhanger
* In het voorjaar ontvangt u een uitnodiging voor een bijeenkomst met alle adoptieouders

De meeste dieren hebben een naam, we laten u weten hoe uw adoptiedier heet. Soms hebben ze nog geen naam, als ouder mag u het dier dan een naam geven! Wij vermelden de namen op onze website en -als u dat goed vindt- uw (bedrijfs)naam als adoptieouder.

Mocht uw adoptiedier overlijden, dan hebt u de keuze om óf een ander dier (indien beschikbaar) te adopteren, de adoptie te stoppen of de adoptie over te zetten naar een donatie. Hieronder tref je een overzicht aan van onze dieren. De lijst is actueel, maar elke dag kan er iets gebeuren waardoor de lijst aan veranderingen onderhevig kan zijn die nog niet verwerkt konden worden. 

Lees verder voor: ONZE DIEREN en ADOPTEREN DOE JE ZO.

ONZE DIEREN

KOE

Dushi is een kruising tussen een Nederlandse en Afrikaanse koe en zeer knuffelig. Let maar op: ze is nooit alleen en zoekt altijd het gezelschap van andere dieren. Ze houdt van eten en kan lekker uithalen naar de concurrentie als het op eten aankomt. Ze wordt elke week geborsteld door de vrijwilligers en één keer per jaar worden haar hoeven gekapt. Ze is 18 jaar, een oudje dus. Ze is zo’n 12 jaar geleden bij ons gekomen, vanuit een kinderboerderij. Dushi is heel lief. Haar naam betekent niet voor niets schatje.

€ 100 per jaar

HERT

Dit jonge hertje lijkt te glimlachen. In ons hertenkamp leeft een roedel damherten. Een roedel bestaat uit een groep vrouwtjes (hinden) en één mannetje (hertenbok). Damherten kunnen 25 jaar oud worden. Bijna elk jaar worden er in juni kleintjes geboren. Hier geeft het hertenkalfje er de voorkeur aan om lekker beschut te verblijven in de schaduw van een boom. Haar moeder en de andere herten zijn verderop aan het grazen, dat is in de natuur ook zo. Moeder komt haar kleintje halen om zich te voegen bij de andere herten als het uitgerust is. Herten mogen geen brood daar worden ze ziek van, heb je wortels bij je dan is het je beste vriend(in).

€ 75 per jaar

Koekla is een bijzonder hert: zij kreeg haar naam van haar adoptieouder! #daslief

HOLLANDSE LANDGEIT

We hebben 5 Hollandse landgeiten. Bram en zijn drie zusjes: Bandita, Betty, Bella en hun moeder Umay. Ze zijn stevig gebouwd en oersterk. Zowel de bokken als de geiten zijn gehoornd. De Nederlandse Landgeit is het enige oorspronkelijke Nederlandse geitenras en is veelvuldig te zien op schilderijen uit de periode 1200-1900. Zij gold als ‘de koe van de arbeider’. Het terrein van het hertenkamp is een leuke speelplaats voor ze. Vooral als de vrijwilligers aan het werk zijn dagen ze iedereen uit. Op de kaart zie je Bram, hieronder zie je ze samen dollen als pubers, inmiddels zijn het volwassen dieren geworden.

€ 50 per jaar

PAUW

Pauwen horen traditioneel bij een hertenkamp. Hier zie je Petra met haar man Paul. Petra is mooie dame die graag uit de hoogte meekijkt en netjes blijft wachten op haar voer. Paul is helaas overleden doordat een hond hem opjaagde en hij zich verwonde tijdens zijn vlucht. We zijn opzoek naar een nieuwe man voor Petra. s’ Nachts slapen ze het liefst in een hoge boom, zodat de vos geen kans krijgt om ze te verrassen. 

€ 40 per jaa

DWERGGEIT

We hebben twee dwerggeiten. Nala (ook wel Guusje genoemd door haar adoptieouder) en Coco zijn onze kleine geitjes en zij zijn lekker eigenzinnig. Ze kunnen niet zonder elkaar. Het terrein van het Hertenkamp is een leuke speelplaats voor ze. Vooral als de vrijwilligers aan het werk zijn; water en kruiwagens zijn erg in trek bij de doerakken. 

€ 30 per jaar

Nala en Coco zijn populair en hebben al voldoende adoptieouders. #daslief
Coco is exclusief geadopteerd door: PORLOW ADMINISTRATIES

SCHAAP

Roosje, Napoleon en Fiona zijn Ouessant schapen. Onze Ouessant schapen is het kleinste schapenras ter wereld. De schapen moeten in het late voorjaar geschoren worden, jarenlang kwam er een schapenscheerster langs om de schapen van hun winterjas te verlossen. Inmiddels is er ook een aantal vrijwilligers dat kan scheren. Ouessant schapen worden gemiddeld 10 jaar oud.

€ 30 per jaar

BARBARIE-EEND

Babs en Barbapapa zijn Barbarie-eenden en komen oorspronkelijk uit het warme Zuid-Amerika. Ze zijn temperamentvol en eten alles, stengels, zaden, grassen, waterplanten en bladeren maar ook kleine gewervelde dieren zoals  vissen, kikkers en spinnen staan op het menu. Wist je dat ze dol zijn op mieren? Babsie en Barbapapa krijgen elk voorjaar kuikens. Eenmaal volwassen zoeken we voor hun kuikens een nieuw huis.

€ 25 per jaar

GANS

Hans Gans woont in onze vijver met Grietje en is een echte regelaar die het kamp bijna altijd controleert, zonodig vanaf de vijver! Iedereen moet het af en toe ontgelden. Grietje is helaas door een vos gegrepen, daarom leeft Hans nu bij de herten. Hij zocht familie en leidt inmiddels de herten als een ware padre familias. Onze ganzen zijn Twentse landganzen, het is het enige nog overgebleven oud-Hollandse ganzenras. 

€ 25 per jaar

RUNNERDUCK (LOOPEEND)

We hebben vier Indische loopeenden. Twee ervan zijn Ducki en Gucki en hebben we opgevangen, omdat ze te groot werden voor de achtertuin waar ze opgroeiden. Ze waggelen heerlijk door alles heen. Ze leggen heel veel eieren op de meest uiteenlopende plekken in ondiep gaten met veren. Ze kunnen niet vliegen, maar wel heel hard rennen. Vandaar dat ze in de Engelse taal ‘runnerduck’ genoemd worden. Omdat ze rechtop lopen worden het ook flessen-eenden genoemd. Dit vrolijke dier heeft dus veel namen. Ze leven samen met de Hollandse kwakers, dus die zie je vaak samen op ons terrein.

€ 15 per jaar

HOLLANDSE KWAKER (EEND)

Witje en Watje zijn eenden die het erg naar hun zin hebben bij ons. Ze wonen samen in de vijver. Het is een klein gedomesticeerd eendenras, en wordt ook wel Hollandse witte kwaker genoemd. Soms komen er wilde eenden even bij ze buurten, maar Witje jaagt ze snel weg bij zijn vrouwtje Watje.


€ 7,50 per jaar

HAAN

Hanen hebben we veel in het hertenkamp, van verschillende maten en rassen. Vaak vinden we nieuwe hanen die door mensen over het hek zijn gekieperd. Ze zijn ’s nachts een makkelijke prooi voor de vos, dus wij hokken ze elke avond op. Ze zijn heer en meester van het kippenhok. We hebben meerdere hanen en Daan de Haan en Rakker zijn favoriet bij de vrijwilligers omdat de ene heel groot is en de andere piepklein.

€ 7,50 per jaar

Daan en Rakker zijn bijzonder hanen: zij kregen hun naam van hun adoptieouders! #daslief

KIP

We hebben veel verschillende soorten kippen. De meeste kippen laten zich makkelijk op schoot nemen. Ze leggen veel eieren, die je elke ochtend bij ons kunt krijgen. Aan het hek tegenover het kabouterhuisje staan elke werkdag in de ochtend tot 11 uur een tafeltje met eitjes. Per doosje van 6 eitjes kosten ze € 3,50. Ook deze inkomsten komen geheel ten goede aan de verzorging van de kippen.

€ 7,50 per jaar

Fluffy is een bijzondere kip: zij kreeg haar naam van haar adoptieouder! #daslief

Adopteren doe je zo

1. Scan met je mobiele telefoon – of klik op- de code hiernaast.
Als je scant: scan met je fotocamera (niet met je bankapp!) en klik op de LINK die verschijnt. Als je hebt geklikt ga je meteen naar stap 2.

2. Klik op DONEER

3. Klik op JAARLIJKS > Vul het BEDRAG in van het dier van je keuze zoals hierboven is vermeld

4. Vink ‘LAAT EEN OPMERKING VOOR ONS ACHTER’ aan en vul daar de volgende gegevens in:
– De naam van je dier / of het soort dier. (Bijvoorbeeld: Bram de Landgeit)
– Je volledige postadres t.b.v. het adoptiepakket > Klik op VOLGENDE

5. Vul je eigen naam en emailadres in > Klik op VOLGENDE

6. Kies je BETAALMETHODE en volg de instructies om je betaling af te ronden. Klaar!

Adoptiepakket
Als wij de betaling hebben ontvangen gaan wij direct aan de slag met jouw
PERSOONLIJKE ADOPTIEPAKKET.
Hou de brievenbus in de gaten voor het adoptiepakket en je mailbox voor een
leuke uitnodiging om je dier in levende lijven eens te ontmoeten!

Namens bestuur en vrijwilligers van Hertenkamp Bloemendaal, hartelijk dank!

Adopteer een dier