Skip to content

Hertenkamp Bloemendaal

GOED VOOR DIER EN DORP

Hertenkamp Bloemendaal: goed voor dier en dorp

Het ruim gelegen Hertenkamp, aan de rand van het Bloemendaalse bos, heeft een rijke historie. Het prachtige Batak Huisje (1929) weerspiegelt het mooie verleden, de architectonisch verantwoorde hertenstal (2018) vormt de link met het heden en de toekomst.
Meer weten over onze geschiedenis? Klik hier…

Nieuwsgierige maar brutale geiten, afwachtende hertjes, wollige schaapjes, veel verschillende soorten kippen, een paar ganzen, loopeenden, een zwaan en een oude koe die zich graag laat borstelen; dit zijn de bewoners van de Hertenkamp in Bloemendaal. Klik hier als je meer wilt weten over onze dieren.

In het prachtig aangelegde park kun je een heerlijke wandeling maken met (school)kinderen of kleinkinderen, De kabouterboom halverwege is en blijft reuze interessant voor de kleintjes!
Meer weten over onze educatie & lesbrief? Klik hier…

Ook de wat oudere bezoeker vindt hier een heerlijk rustpunt op een van de bankjes.
Vanaf februari tot ongeveer midden zomer loop je kans om wat jonge schaapjes (februari/maart/april), jonge geitjes (februari/maart/april) of jonge hertjes (juni/juli) over het terrein te zien huppelen.

Het team, dat zorgt voor het terrein en de dieren bestaat uit de beheerder en een groep vrijwilligers en is erg betrokken bij het wel en wee van de dieren. Ook vrijwilliger worden? Klik dan hier… Nieuw betrokken vrijwilligers zijn altijd welkom.
Als de vrijwilligers aan het werk zijn, kun je aankloppen om een doos verse eieren te kopen! Meer weten over onze eieren, klik dan hier…

Zo ook zijn Vrienden, Sponsoren & Donateurs van groot belang!
Zonder vrijwilligers en donateurs geen hertenkamp!
Ook Vriend of Sponsor worden? Klik hier voor meer informatie of doneer meteen:

Sponsoren